Utilizatorii pot cere despăgubiri dacă instalarea serviciilor de internet, telefonie sau televiziune întârzie

Mai mulți bani. FOTO Septimiu
Mai mulți bani. FOTO Septimiu

ANCOM reamintește că utilizatorii au drepturi clare atunci când semnează contracte pentru servicii de comunicații electronice, cum ar fi telefonie fixă, internet sau televiziune. În contextul mai multor reclamații legate de întârzieri în instalare sau lipsă de transparență, autoritatea atrage atenția că furnizorii sunt obligați să includă în contracte termenul maxim de instalare și eventualele costuri percepute pentru activarea sau conectarea serviciilor, cu toate taxele incluse.

Termenul de instalare este stabilit individual de fiecare furnizor, în funcție de politica sa comercială, însă acesta trebuie respectat întocmai. Chiar dacă în practică instalarea poate avea loc mai repede, doar termenul contractual este luat în calcul în cazul în care apar întârzieri și se ajunge la reclamații sau cereri de despăgubire. În situația în care serviciile sunt mutate la o altă adresă, este esențial ca utilizatorii să verifice dacă acest lucru este prevăzut în contract și în ce condiții. Totodată, trebuie să se asigure că furnizorul are rețea funcțională la noua adresă pentru a putea presta serviciile.

Dacă termenul de instalare nu este respectat, utilizatorii trebuie mai întâi să se adreseze furnizorului, urmând pașii din procedura acestuia de reclamații. În cazul în care nu primesc un răspuns sau soluția nu este satisfăcătoare, pot sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, dacă este vorba despre nerespectarea contractului, sau ANCOM, în situația în care contractul nu conține informațiile obligatorii despre termenul de instalare ori tarifele de activare sau conectare. Reclamațiile către ANCOM trebuie însoțite de o copie a contractului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația EUplus, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe EUplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*