Tineri români din diaspora, în tururi ghidate gratuite prin Cluj-Napoca în cadrul Programului ARC 2025

Tur ghidat prin Cluj-Napoca. FOTO CJ Cluj
Tur ghidat prin Cluj-Napoca. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Cluj, contribuie la promovarea patrimoniului cultural local, participând activ la Programul de Tabere ARC 2025, destinat tinerilor români din afara granițelor țării. Între 1 iulie și 2 septembrie, peste 700 de elevi, studenți și tineri vor beneficia de tururi ghidate gratuite în zona istorică a municipiului Cluj-Napoca, organizate în cadrul celor șapte serii tematice ale programului.

Activitățile includ ghidaje profesioniste către obiective emblematice precum Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Farmaciei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Casa Matei Corvin sau Turnul Pompierilor. Tinerii vor primi asistență specializată și informații istorice valoroase, oferite de echipa CNIPT Cluj, într-un efort de consolidare a cunoștințelor culturale și de întărire a legăturii cu valorile naționale.

“Ne bucurăm că suntem parteneri în cadrul acestui proiect care urmărește să îmbogățească cunoștințele și experiențele culturale ale acestor tineri proveniți din familii stabilite în afara țării. Ghidajele gratuite pe care le oferim la obiectivele culturale aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, și nu numai, vor contribui, fără îndoială, la conectarea acestora cu tradițiile și cultura țării lor de origine”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Programul de Tabere ARC 2025 este organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și urmărește aprofundarea limbii române, a cunoștințelor de istorie și civilizație românească, precum și consolidarea sentimentului de apartenență la identitatea națională. Participanții au ocazia să descopere nu doar monumente de patrimoniu, ci și să interacționeze direct cu valorile și tradițiile comunității românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația EUplus, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe EUplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*