România își consolidează apărarea cu sprijin norvegian prin achiziția de F-16 și investiții strategice

Aeronavă F-16. FOTO jmd1
Aeronavă F-16. FOTO jmd1

Cooperarea dintre România și Norvegia în domeniul apărării continuă să se consolideze, având ca punct central achiziția avioanelor F-16, livrate Forțelor Aeriene Române de către partea norvegiană. Ministrul apărării naționale, Liviu-Ionuț Moșteanu, a avut joi, 17 iulie, o întrevedere la sediul MApN cu ambasadoarea Regatului Norvegiei la București, E.S. Hilde Svartdal Lunde.

Discuțiile s-au axat pe consolidarea cooperării bilaterale și alinierea la prioritățile NATO în actualul context de securitate tensionat. Ministrul Moșteanu a subliniat provocările tot mai complexe din regiunea Mării Negre, în special intensificarea acțiunilor hibride și amenințările la adresa stabilității de pe Flancul Estic al Alianței.

Oficialii au convenit asupra nevoii de întărire a cooperării tehnico-militare, în special în cadrul programelor de înzestrare. Liviu-Ionuț Moșteanu a evidențiat colaborarea excelentă dintre cele două state în cadrul contractului de achiziție a avioanelor F-16, considerat un proiect strategic pentru modernizarea Forțelor Aeriene Române și creșterea interoperabilității cu partenerii NATO.

La finalul întrevederii, ministrul apărării naționale a reiterat angajamentul României pentru dezvoltarea schimburilor de expertiză și investiții în industria de apărare, ca parte esențială a cooperării bilaterale și a eforturilor comune pentru securitatea regională și euroatlantică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația EUplus, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe EUplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*