
Ciprian Pop a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a ocupa funcția de director general al Allianz-Țiriac Pensii Private. Cu o experiență profesională de aproape două decenii în cadrul grupului Allianz, numirea lui Pop marchează o nouă etapă în strategia de consolidare a companiei pe piața pensiilor private din România.
În ultimii trei ani, Ciprian Pop a fost director general al Allianz-Țiriac Unit (fosta Gothaer), companie deținută integral de Allianz-Țiriac, iar anterior a coordonat departamentul de actuariat financiar din cadrul Allianz-Țiriac Asigurări. De asemenea, în perioada 2018–2019, a ocupat poziția de Country Chief Risk Officer în cadrul Allianz Thailanda, acumulând o expertiză internațională solidă în domeniul managementului riscului și actuarial.
“Suntem încântați să îl avem pe Ciprian Pop la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private. Experiența sa vastă în cadrul grupului Allianz și expertiza sa în actuariat și managementul riscului sunt atuuri valoroase pentru echipa noastră. Suntem convinși că, sub conducerea sa, Allianz-Țiriac Pensii Private va continua să se dezvolte și să ofere servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri”, a declarat Virgil Șoncutean, președintele Consiliului de Administrație al Allianz-Țiriac Pensii Private.
În noul său rol, Ciprian Pop va lucra alături de Alexandra Bălan Marinescu, care ocupă poziția de director general adjunct. În declarația sa, noul director general și-a exprimat recunoștința pentru încrederea acordată.
“Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încredere și mulțumesc în mod special colegilor mei din Allianz-Țiriac Asigurări și Allianz-Țiriac Unit, alături de care am evoluat profesional. Sunt recunoscător că am ocazia de a continua alături de echipa Allianz-Țiriac și că voi contribui la misiunea noastră comună – aceea de a crea prosperitate în România prin serviciile de asigurare și pensii private”, a afirmat Ciprian Pop, director general Allianz-Țiriac Pensii Private.
Ciprian Pop este absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE București și a urmat un master în tehnici actuariale. Este certificat de Institutul de Actuariat din Marea Britanie și membru al Consiliului Director al Asociației Române de Actuariat (ARA).
Compania administrează active nete de aproximativ 36 de miliarde de lei (date valabile la finalul lunii iunie 2025) și are peste 1,7 milioane de participanți la cele trei fonduri gestionate: AZT Viitorul Tău (pilon II), AZT Moderato și AZT Vivace (pilon III).
Be the first to comment